Treceți la conținutul principal

Când îl cauţi pe Johnny Depp, nu înveţi să faci ciorbă şi te îndrăgosteşti

Anul trecut, în sezonul toamnă-iarnă, îmi făceam cont pe un site de dating pentru a-mi găsi jumătatea.

La rubrica "Descriere" nu am scris prea multe lucruri despre mine - poate şi pentru că nu ştiam cum aş putea să mă descriu pe o astfel de platformă. Aşa că am scris pur şi simplu: "În căutarea lui Johnny Depp...". Iar de aici au început aventurile mele în Wonderland. 

Când îl cauți pe Johnny Depp într-un tablou cu Edward Mâini de Foarfece

Tabloul cu Edward Scissorhands, un cadou de preț


Se pare că această frază mi-a purtat noroc, pentru că altfel nu îmi explic prin ce legătură karmică numele lui Johnny Depp a ajuns să îmi influenţeze viaţa amoroasă - până atunci inexistentă.

Însă ideea postării mele de astăzi este una destul de precisă şi nu are legătură cu actorul din "Piraţii din Caraibe" (deşi toată lumea ştie că este preferatul meu). Articolul meu de opinie are legătură cu lecţiile de viaţă pe care mi le dă Universul acesta care "este mare, vast şi complicat şi ridicol, în care uneori, foarte rar, se întâmplă lucruri imposibile pe care le numim miracole" - un citat foarte drag mie, extras din serialul Doctor Who.

Am vrut să scriu cu această ocazie o postare mai specială, în cinstea zilei mele de naştere, o postare în care să punctez - pe cât posibil - acele lucruri care m-au ajutat să devin persoana care semnează astăzi, la împlinirea a 28 de ani, un gen de articol de care se temea, până mai ieri.

Anul trecut, de ziua mea, făceam în mintea mea o scurtă listă de promisiuni şi dorinţe (nu chiar un Bucket List) în care înşiram acele acţiuni pe care îmi propuneam să le îndeplinesc până la următoarea aniversare.

Acum mai bine de 365 de zile îmi promiteam să fac 3 lucruri până la 28 de ani: (1) să nu mă îndrăgostesc, (2) să învăţ să fac ciorbă şi (3) să văd marea pe timp de iarnă.

Nu am reuşit să mă ţin de promisiuni şi cel mai dureros a fost că pe prima am încălcat-o în cunoştinţă de cauză. Şi iată cum algoritmul din spatele unei aplicaţii de dating (aplicaţie în care nu aveam încredere) mi-a dat măreaţa listă peste cap şi am ajuns să (mai) învăţ o lecţie preţioasă.

Deşi anul trecut scriam de ziua mea un articol intitulat 27 de lecţii pe care (nu) le-am învăţat în 27 de ani, am văzut cu ochii mei de Grinch că anul acesta lucrurile sunt diferite, chiar dacă nu voiam să recunosc.

Iar cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o anul acesta de la Universul meu complicat şi ridicol, înainte de ziua mea de naştere, este că atunci când sunt în căutarea lui Johnny Depp (a se citi "un băiat care îşi doreşte o relaţie serioasă"), se întâmplă uneori să nu învăţ să fac ciorbă (aşa cum mi-am dorit iniţial, crezând că voi impresiona pe cineva cu asta) şi inevitabil ajung să mă îndrăgostesc de persoana la care nu mă aşteptam (a se citi "un băiat frumos, care nu are un cal alb, ci un motan dolofan şi cu multă personalitate).

Nu e bărbatul care să semene leit cu actorul meu preferat, dar cu siguranţă e omul care m-a îndemnat să mă pun pe construit şi care mi-a pus la dispoziţie un camion cu cărămizi



Postare apărută inițial pe blogul meu de pe secțiunea de bloguri a site-ului feminis.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea mea (cu și despre diabetul zaharat de tip 1)

Povestea mea (cu și despre diabetul de tip 1   Mie nu mi se poate întâmpla... Și totuși, mi s-a întâmplat să fiu diagnosticată cu diabet de tip 1 în luna mai 2021, după mai multe analize de sânge de rutină – le zic eu. Numai că nu erau de rutină. Pe buletinul de analize am citit negru pe alb că aveam o glicemie de 380 mg/dl pe nemâncate și o hemoglobină glocozilată – acea HbA1c de care ați auzit cu siguranță – de 15,1%. Sunt numere pe care nu le voi uita niciodată. Nu mai era niciun dubiu. Aveam diabet de tip 1. De ce credeam că mie nu mi se poate întâmpla? Pentru că aș fi zis că eu, ca jurnalist care scrie despre sănătate, voi fi în stare să recunosc simptomele unei boli cronice. Dar nu a fost așa. Nu în cazul unei boli parșive, care se instalează lent în organism. Mintea mea a fost, cred, cel mai mare dușman. Găseam explicații și motive „întemeiate” pentru orice. Oboseala și extenuarea, apatia – toate erau normale, nu? Doar aveam doi motani care mă trezeau în timpul nopții,

Când i-ai spus, ultima dată, primului bărbat din viaţa ta că îl iubeşti?

Dacă nu iţi mai aminteşti, ar trebui să îi spui chiar astăzi! O să îţi explic de ce. Poate că multe dintre voi vor zice că am probleme nerezolvate (nu chiar daddy issues , dar pe acolo) şi că ar trebui să merg la un psiholog şi poate că aveţi dreptate şi chiar am unele probleme nerezolvate încă, însă vreau să le reamintesc femeilor care citesc zaina.ro cât de important este, a fost şi va fi primul bărbat din viaţa lor. Şi nu mă refer la cel cu care şi-au pierdut virginitatea, pentru că aici nu este vorba despre sex, ci la primul bărbat din viaţa lor care le-a văzut vulnerabile, triste, dezgolite, fericite când au primit un cadou mult visat, dezamăgite de şcoala sau de colegi, bucuroase că au obţinut o notă mare la şcoală, care le-a văzut nemachiate la primele ore ale dimineţii, care le-a dus zilnic cu maşina la şcoală, la antrenamente, la balet sau poate chiar la balul de absolvire din clasa a XII-a, care le-a dat primele lecţii de şofat pe un drum lăturalnic şi care, înt

Un vis-jurnalismul narativ

Îmi doream de foarte mulți ani să fac un curs de jurnalism narativ și visam încă de prin 2011 sau 2012 să îl urmez, mai ales că numele celei care îl preda (pe atunci) la Fundația Calea Victoriei era cel al unei foste colege de la masterat, care scria (și scrie, cred, și în prezent) la DoR . Anii au trecut, au trecut foarte multe pretexte pe sub „Podul pretextelor și scuzelor” pe care mi l-am construit singurică și am uitat în cele din urmă de acest vis. Din păcate, când am făcut eu facultatea și masteratul nu exista un astfel de curs în programă și am tot găsit scuze ca să nu mă înscriu, deși cei de la Calea Victoriei îl tot repetau.  O agendă roșie, printre alte agende și carnețele   Am descoperit recent că la Fundația Calea Victoriei urma să aibă loc un atelier de jurnalism narativ susținut de Ani Sandu , așa că mi-am făcut acest cadou de ziua mea, doi într-unul, ca să zic, la pachet cu un atelier online de scriere creativă, susținut de zâna mea cea bună, Andra Samson . A fost